Alternativer til skinnimitasjon av plast

Alternativer til skinnimitasjon av plast

Det blir nå stadig mer normalt å gå fra animalsk skinn til skinnimitasjon. Skinnimitasjon har pleid å være laget av plast, men det finnes nå mange ulike innovative løsninger for å gjøre skinnimitasjonen mer bærekraftig fremstilt.

Skinn av kaktus

Desserto i Mexico lager skinn av kaktus. Kaktus har utviklet seg til å kunne overleve i ørkenen hvor det er veldig tørt, dette gjør at dyrkingen ikke krever masse bruk av vann. Kaktus absorberer også CO2 fra luften, noe som gjør at Desserto fjerner mer CO2 fra luften enn hva de slipper ut. Kun modne kaktusblader brukes til skinnet, som gjør at nye blader kan høstes fra samme plante omtrent et halvt år senere. Det ferdige produktet med skinn laget fra kaktus har høy kvalitet, med en holdbarhet på minimum ti år.

Skinn av sopp

Muskin er oppfunnet av Zero Grado Espace. Muskin er et vegansk alternativ til skinn, laget av sopp. Ja du hørte riktig, av sopp. Muskin er laget av phellinus ellipsoideus, dette er en sopptype som gror på trestammer, som kan bli veldig store. Når soppskinnet skal behandles brukes lignende metoder som når animalsk skinn behandles, men det brukes økologiske produkter, helt fri for kjemikaler i behandlingsprosessen.

Skinn av eple

Skinn laget av eple bruker skallet til overs fra epler i matindustrien, da ofte fra epler brukt til juice. Dette er rester som ellers ville blitt kastet, som kan brukes til å lage vesker, sko og mye annet. Restene fra eplene tørkes og blandes sammen med polyurethane som fungerer som et lim, dette forbedrer også holdbarheten. Epleskinn ser ut som ekte skinn, materialet har en god estetikk og skal ha en god kvalitet og holde lenge.

Skinn av laks

Lakseskinn er også et biprodukt fra matproduksjonen. I motsetning til de andre typene skinn produseres lakseskinn i Norden. Lakseskinn er av høy kvalitet, og tåler mye slitasje. Skinnet laget av laks har den samme teksturen som hvordan skinnet ser ut på fisken, og har et veldig eget utseende.