Velg klassikere

Velg klassikere

Selv om motetrendene endrer seg for hver sesong, er det likevel noen klassiske farger, mønstre og passformer som går igjen. Hvis du kjøper de rette plaggene, kan du få en tilnærmet “evigvarende” garderobe. Det finnes faktisk menn som har brukt konfirmasjonsdressen hele livet, uten at den har gått av moten. I dag er dette kanskje ikke så vanlig, men noen godt voksne menn har nok brukt samme dress i mange tiår.

Finn noen favoritter

Kvinnemoten endres ofte raskere enn herremoten, men det er fullt mulig å kjøpe klær som varer i årevis. Plaggene må selvsagt ha god kvalitet for å vare, og du må velge plagg som du liker å bruke, slik at de blir favoritter. Passformen må også være god, og plaggene må kle deg. Da blir de til plagg som du tar fram igjen år etter år, uavhengig av motebildet. Bruk heller litt mer penger på favorittplagg, i stedet for å bytte ut plaggene for hver sesong.

Klassiske plagg

Dongeri er en trend som holder seg. Kjøper du inn et par jeans av god kvalitet og med god passform, vil de raskt bli en favoritt i garderoben. Hvite bukser passer også til alle trender. Prøv å unngå de typiske motepassformene, for eksempel bukser med sleng. Sats heller på en klassisk passform som aldri går av moten. Dongeriskjørt og jakker er også evige klassikere. Dongeri er fint sammen med hvite bluser og T-skjorter. Den klassiske «lille sorte» kjolen kan også brukes i mange år hvis du finner en skikkelig kledelig kjole. Denne kan kombineres med et utall tilbehør, for å skape uendelig mange variasjoner.

Klassiske mønstre

Det er også noen mønstre som alltid er moderne, uavhengig av årets trend. Blonder tar seg fint ut både til hverdags og fest. En fin blondebluse med klassisk fasong, eller en blondekjole, passer til mange anledninger. Dyreprint er også moderne stort sett hele tiden, så sant du satser på klassiske farger som sebra- eller leopardmønster. Unngå de mest moderne passformene og utsmykningene, for jo mer moderne et plagg er, desto fortere blir det umoderne igjen.