Hvordan finansiere en moteriktig stil?

Hvordan finansiere en moteriktig stil?

Som enhver fashionista har du sikkert opplevd at det ikke alltid er samsvar mellom alle fristelsene der ute og pengene på konto. Enten du foretrekker å shoppe i fysiske butikker eller du er typen som handler på nett, er det alltid noe nytt å la seg friste av, enten det er klær, sko eller tilbehør. Her gir vi deg derfor noen tips til hvordan du på best mulig måte kan finansiere innkjøpene dine og skaffe deg den stilen du ønsker deg!

Skaff deg oversikt

Første bud i enhver økonomisk utfordring, er å skaffe seg oversikt. Se over hvor mye du har å rutte med og hvor mye du faktisk bruker på klær og mote hver måned. Hva tenker du om dette tallet? Er det for mye, eller skulle du gjerne sett at du kunne brukt mer? Dersom du havner i sistnevnte kategori, må du se på hvordan du kan øke inntekten. Dersom det er noe du bare må ha her og nå, kan et lån på dagen være løsningen for deg. Men dersom du ønsker et større shoppingbudsjett generelt sett, kan det være lurt å se på andre finansieringsmuligheter. Har du mulighet til å ta på deg ekstravakter der du jobber, eller kanskje skaffe en ekstrajobb? Kanskje kan du selge unna noen av de klærne du ikke lengre bruker og bruke pengene fra det på noe nytt?

Prioriter riktig

En viktig del av å skaffe oversikt, er å få innsikt i hva du faktisk bruker penger på. Dersom du ser at du gjerne skulle hatt mer penger til mote, kan du se om du kan kutte andre steder i forbruket ditt. Hvor mye bruker du for eksempel på mat, transport eller strøm i måneden? Kan det være aktuelt å kutte noe her? Her handler det rett og slett om å finne ut hva som er viktig for deg, og å tilpasse forbruksmønsteret etter dette.

Sats på gjenbruk

Et annet tips, som ikke koster noen ting, er å satse på gjenbruk. Dette høres kanskje kjedelig ut om man er vant til å stadig unne seg noe nytt. Men gjenbruk trenger ikke være kjedelig! Det er flere måter å gjøre dette på, samtidig som du får fornyet garderoben.

Èn metode som stadig flere prøver ut, er kapselgarderoben. Prinsippet her er rett og slett at du pakker bort noen av klærne dine, og bytter ut innholdet i skapet hver sesong, for eksempel fire ganger i året. På denne måten får du variasjon i innholdet i garderoben og følelsen av å ha noe nytt hver sesong – uten at det koster deg noe ekstra! Genialt, ikke sant?

En annen måte å sørge for gjenbruk på, er å bytte med venner. Arranger byttekveld der du tar med plagg som kanskje fortsatt har prislappen på, fordi det ikke var helt deg, eller plagg som du bare er lei av. På denne måten kan plaggene dine få et nytt liv med en ny eier, samtidig som du får noe nytt og spennende til din garderobe. Vinn-vinn!