Annerledes trender

Annerledes trender

Trendene har blitt mer personlige med årene. Det er ikke lenger slik at «alle» må bruke den samme kjolen for å være moderne. Det er gøy å skille seg ut og skape sin personlige stil, og det er dessuten moderne. Er du smart, kan du satse på gjenbruk og omsøm både for å spare penger, for å spare miljøet og for å få din egen stil.

Gjenbruk

Sjekk bruktbutikker eller spør folk du kjenner om de har klær de ikke lenger bruker eller trenger. Du kan finne mange stilige plagg på bruktmarkedet. Det blir også solgt klær på nettet, så det er ikke vanskelig å velge brukt i stedet for nytt. Brukte plagg er rimeligere enn nye, og mange brukte plagg som selges er dessuten relativt nye, for det finnes folk som bare bruker et plagg 2-3 ganger før de gir det bort eller selger det. Da er klærne i praksis helt nye.

Omsøm

Hvis de brukte klærne du kjøper eller får er umoderne, kan du sy dem om. Du kan kombinere to eller tre plagg for å lage et nytt, eller du kan endre stilen på en kjole eller en bukse. Omsøm er mye raskere enn å sy plagg helt fra bunnen, og det finnes nettsider og bøker med tips til hvordan du kan sy om og redesigne klær. Dette gir deg billige, miljøvennlige og personlige plagg som ingen andre har maken til.

Lånte klær

En ny trend er muligheten til å låne klær. Du kan selvsagt låne klær fra folk du kjenner, men du kan også låne fra ulike butikker som satser på utlån. Dette er mest aktuelt for selskapsklær som du ikke bruker så ofte. Hvis du skal på skoleball eller er invitert i bryllup, trenger du kanskje ikke å kjøpe en ny kjole eller dress bare for den anledningen. Leier du festantrekk, har du dessuten muligheten til å komme i et helt nytt antrekk på hver fest, uten at det koster skjorta.

Bytt klær

Arranger en byttefest med vennene dine. Gjennom å bytte klær får dere alle en litt større garderobe. Enkelte steder arrangeres det til og med store byttefester der det kommer hundrevis av folk. Da har du sjansen til å finne mange spennende klær, og samtidig kan du bytte bort ting du ikke lenger bruker.