Unike moteklær

Unike moteklær

Vil du ha unike klær kan du satse på omsøm, søm, strikking eller hekling. Du trenger ikke å være så veldig fingerferdig for å lage enkle plagg og tilbehør, for du finner gode tips i bøker og på nettet. Skal du sy egne klær, trenger du en symaskin, og kanskje du har bruk for litt hjelp i starten, men ikke gi opp. Det er både spennende og lærerikt å sy egne klær, og du kan fritt kombinere farger og mønstre for å lage akkurat det plagget du drømmer om.

Strikking

Strikking er veldig populært i Norge, og her har du mange muligheter. Du kan strikke gensere, bukser, kjoler og skjørt, i tillegg til tilbehør som skjerf, luer, votter, sokker og leggvarmere. Strikking er dessuten morsomt, og du får plagg som holder deg varm om vinteren. Strikker du i bomull eller lin, får du svale sommerplagg.

Hekling

Hekling er ikke like populært som strikking, men hekling kan også brukes til å skape unike plagg eller tilbehør. Det er lett å komme i gang med hekling, og teknikken kan også brukes til å lage duker og gardiner.

Omsøm

Omsøm betyr rett og slett å sy om gamle plagg for å lage noe nytt. Ved å beholde noen av de gamle sømmene sparer du tid, og du kan gjenbruke plagg som ellers ikke ville blitt brukt. En gammel bukse kan bli til et skjørt, og voksenplagg kan bli til barneplagg. Mulighetene er veldig mange når du syr om gamle plagg. Dette var helt vanlig før i tiden, så hvorfor ikke ta opp igjen gamle tradisjoner for å modernisere klær og forlenge klærnes levetid. Det er miljøvennlig.