Kvalitet, ikke kvantitet

Kvalitet, ikke kvantitet

Kvalitetsplagg koster som regel mer enn tynne og dårlige plagg, men i lengden vil det alltid lønne seg å satse på kvalitet. Kjøper du en bukse som allerede er slitt og hullete, vil den ikke vare spesielt lenge. Kjøper du mørke jeans som ikke er slitt, holder de i mange år. Da sliter du buksene selv, og det er mye bedre både for miljøet og lommeboka.

Sjekk kvaliteten

En T-skjorte bør også vare i mange år, og den bør tåle mange vask. Ta deg tid til å sjekke kvaliteten. Mange T-skjorter er rett og slett gjennomsiktige, og det sier seg selv at de ikke kan brukes spesielt lenge. Det er bedre å kjøpe klærne i en butikk enn på nettet, og du gjør færre dårlige kjøp i butikken. I butikken kan du sammenligne kvaliteten på mange plagg. Ved å handle i lokale butikker bidrar du dessuten til å beholde butikker og arbeidsplasser i nærmiljøet ditt.

Det beste er å kjøpe færre plagg av god kvalitet, i stedet for å kjøpe mange plagg av dårlig kvalitet. Kvalitetsplagg er dessuten lettere å gjenbruke eller selge hvis du blir lei av dem. Plagg av dårlig kvalitet kan ikke selges brukt, og de ender bare opp som søppel. Og søppel er det siste verden trenger mer av.