Lag en basisgarderobe

Lag en basisgarderobe

En enkel metode for å kjøpe mindre klær er å lage en basisgarderobe med plagg som kan kombineres på mange måter. Disse plaggene kan du deretter friske opp med sesongens tilbehør. Sats gjerne på en ensfarget basisgarderobe, for mønstre går litt mer ut og inn av motebildet. Du kan tilføre mønstre ved å bruke fargerike skjerf, belter og smykker.

Velg en basisfarge

Hold deg gjerne til en enkelt basisfarge, eller eventuelt ulike nyanser av en bestemt farge. Da er det lettere å kombinere basisplaggene med hverandre. Hvitt eller svart er vanligvis ikke et godt valg. Sats heller på blått, rødt eller grønt, alt etter hva du kler og hva du liker. Dongeriplagg er også gode basisklær, så sant de har god kvalitet og varer en stund. Sørg for at basisgarderoben har god passform og at du kjøper plagg som du liker å bruke.

Ettersom basisgarderoben skal vare en stund, er det lurt å velge klær av god kvalitet. Ikke kjøp tynnslitte jeans eller jeans med hull. Sats heller på jeans som ikke er slitt, slik at du sliter dem selv. Kjøp inn bukser, topper, skjørt og jakker til basisgarderoben, og eventuelt en kjole eller to. Ikke overdriv antall plagg. Sørg heller for at plaggene passer fint sammen, uansett hvordan du kombinerer dem. Da får du mange kombinasjonsmuligheter.

Motetilbehør

Med en god basisgarderobe er det både enklere og billigere å følge moten. Du bruker ganske enkelt basisplaggene i mange år, og kjøper inn skjerf, sjal, belter, smykker og andre småting som er i motebildet akkurat der og da. Du trenger ikke å kjøpe inn store moteplagg, og dermed sparer du både penger og miljøet.