Runde speil på bordet her

Runde speil på bordet her

Speil og moter hører sammen. Vi liker å se hvordan klærne sitter på kroppen. Ingenting er mer søtt enn et barn som spinner rundt i flagrende skjørt. Mote er noe som startet helt tilbake da mennesker begynte å ha på seg klær. Alle elsker å speile seg med det nye antrekket. Sølv glasset som finnes i hele verden i dag, så sin begynnelse i Tyskland i 1835. Det ble utviklet av kjemikeren Justus Von Liebig gjennom en prosess hvor tynne sølv metalliske lag ble tilført en glassrute. Moter, enten det er speil, dekor, tapeter, eller klær skaper prat, engasjement og følelser.

Motebildet

Siden dengang er det kommet fantastisk rundt speil, avlangt, store, små og simpelthen speil for alle rom. Ikke bare for hjemmet. men i kontorlandskap, butikker, og mer. Alle elsker speil og alle elsker varmen de bringer. Speil er kjent for å skape atmosfærer og gjøre lys lunere. Speil moten er som all annen dekor, innredning og farger, og følger moten. Utseendet, farger, mønster, utsmykninger, materialer er viktige egenskaper i moteverdenen for både klær og speil. Mange følger den klassiske moten og unngår “hva er moten nå spørsmålene. 

De tidligste moter var klesplagg laget av planter, dyrs pels og skinn, samt bein. Disse ble byttet ut mot fabrikkerte trykket dyremotiv, og særlig fra Paris. Etter kort tid begynte de å forsere i Europa. Idag er Paris, Milano, London, Roma og New York de største mote arenaene. Speil brukes flittig i mange arenaer i hverdagen. Både for walkways, i hjem, på arbeidsplasser og i moteverdenen er speil viktige. BGA har flotte utvalg i fasonger, farger og utsmykninger. Her er det noe for enhver smak. Speil gjør rom åpne, velkomne og gir dem liv.

Sirkulasjon av speil, møbler og moter

Moter og speil har en tendens til å sirkulere og komme tilbake i motebildet. Slik har det vært siden tidenes morgen. Noen ganger med kun små endringer eller utsmykninger. Vi elsker å mimre og det blir mye latter når klær, hår stil, dekor, tapeter, møbler eller speil fra fortidens dager. Vi stiller mange spørsmål til hvorfor i alle verden hadde vi et sjakkbrett utformet speil i stua over sofaen som hverken var god å sitte i eller pen? Moten skaper mye følelser og engasjement enten det er speil, møbler, speil-bord eller speil som tar bort 5-10 kilo. Mye artig har eksistert, og det herligste er at vi alle liker forskjellige ting.

Speilet og personlig identitet

I tidligere tider ble klær brukt til å fortelle hvilken status og posisjon du hadde i samfunnet. Arbeiderklassen hadde ulike antrekk enn overklassen, og det tok tid før klær ble uttrykksform på personlig plan. Uansett hvor du er brukes speil i alle fasonger og farger til å vise personlig identitet og gi bilde av deg selv. Uante muligheter kommer med ulike speil. Hva ønsker du å reflektere? Speil mot speil som gir evighet fornemmelse? En skravle partner for babyen i senga si? Internett er et gedigent marked enten du kjøper klær, dekor, eller flotte speil. Design av klær var for å gjøre deg annerledes enn alle, men i dag drives motene av mange faktorer.

Alle rom blir mer åpne og livlige med speil. Enten du velger et helfigurspeil, ovalt, firkantet eller rundt i duse farger er du garantert en varmere atmosfære i rommet. Speil kommer i de enkleste eller mest utsøkte utsmykninger om du liker det. Speil skaper liv, glede og koselig tone i ethvert værelse.