Ta bedre vare på klærne dine

Ta bedre vare på klærne dine

Det er ofte veldig billig å kjøpe klær, spesielt på salg. Men selv om klærne er rimelige for deg, er de ikke nødvendigvis like rimelige verken for miljøet eller for tekstilarbeiderne. Noe av det beste du kan gjøre for miljøet er derfor å ta bedre vare på klærne dine. Sørg for at de varer lengst mulig, gjerne i mange år. Som regel er det fullt mulig å reparere klær, selv om de skulle ha et hull. Reparasjonen kan gjøres mest mulig usynlig, eller du kan bruke fargeglade lapper for å dekke hullene. Det er ikke mange år siden jeans med fargerike lapper var moderne, og denne trenden kommer sikkert tilbake igjen.

Verdsett klærne dine

Ikke tenk på klær som billige forbruksvarer. Tenk heller på dem som gode venner som skal være med deg en stund. Hvis du verdsetter klærne dine, og tar godt vare på dem, vil du merke at du trenger mindre penger til å kjøpe nye klær. Dermed kan du unne deg noe litt dyrere de gangene du faktisk kjøper klær.

Vær stolt av klærne dine

Mange skammer seg over å bruke de samme klærne mange ganger, men det er det ingen grunn til. Kjøp klær du virkelig liker å bruke, og vær stolt av at du bruker dem igjen og igjen. Da er du faktisk miljøvennlig, og miljøvennlig livsstil er virkelig moderne. Husk at plaggene dine kan kombineres på mange måter, og at tilbehør kan friske opp alle antrekk og få dem til å virke nye og annerledes.