Velg brukt

Velg brukt

Noen syns det er litt ekkelt å kjøpe brukte klær, men brukte klær er ikke lenger det de engang var. Her er det ikke snakk om å arve en utslitt bukse fra søsteren din. I dagens bruktbutikker finner du ofte moteplagg som bare har vært brukt et par ganger. Årsaken er at nye klær er veldig billige, og mange bytter derfor ut plaggene etter bare et par måneder. Noen «brukte» plagg har faktisk aldri vært brukt. De kan ha vært impulskjøp, og eieren har deretter funnet ut at de ikke likte plagget likevel.

Arve klær

I mange barnefamilier er det fortsatt vanlig at barna arver klær. Barn rekker sjelden å slite ut klærne, de bare vokser ut av dem. Hvis barna dine ikke har eldre søsken, kan de kanskje arve klær fra slektninger eller naboer. Du kan også gi bort barneklærne når barna dine vokser ut av dem. La andre barn arve dem, eller gi dem til en bruktbutikk.

Som voksen har du færre muligheter til å arve klær, men spør gjerne folk du kjenner om de har klær de ikke bruker. Tilby deg å bytte klærne mot noe annet for å få deg nye klær på en billig og miljøvennlig måte.