Om motebildet

Om motebildet

Søker man på ordet mote i Googles søkemotor, får man hele 56 000 000 treff. Det er skrevet uendelig mye om mote, og det bare på Internett. Det finnes også utallige bøker og magasiner om temaet. Så hva kan man egentlig tilføye et tema som det er skrevet så mye om?

[IMAGE=efDXACdxgtEt.jpg]

Grunnen til at vi kan skrive så mye om mote, er det at moten forandrer seg hele tiden. Av den grunn er mote ferskvare, og gårsdagens nyhetsartikkel kan være gammelt nytt allerede den dag i dag. Så hva er det som er populært akkurat nå?

Å kle seg for sesongen

Å kle seg for sesongen betyr ikke kun å følge sesongens trender, men å kle seg etter været. På vinteren ønsker mange seg et par med Rieker sko og en varm vinterjakke – for å holde varmen. Å kle seg funksjonelt er mye mer trendy nå, enn hva det har vært før. Det samme gjelder på sommeren – for hvem ønsker vel å svette i juli?

90-tallet er inn

Elsk det eller hatet – men 90-tallet har kommet for å bli. Butikkene florerer med ulike plagg fra dette tiåret, og det er spesielt andre halvdel av 90-tallet som er inn akkurat nå. Det betyr jeans som er lave på livet, korte topper og mørk leppestift.

Å ha sin egen stil

Uansett hva som beveger seg i motebildet er det ingenting som slår det å ha sin helt egne, personlige stil. En tidløs look som står i stil til personligheten til et menneske, er det aller beste som finnes. Og det er akkurat derfor så mange designere lar seg inspirere av en såkalt “muse”.

Å kjøpe brukt

Ettersom flere og flere tar miljøkrisen på alvor, er det også mange som velger å kjøpe brukt når de skal ha noe nytt. Dette gjelder alt fra klær til tilbehør, som vesker, skjerf og sko. Det har blitt trendy å kjøpe brukt, og du kan virkelig gjøre noen gode kupp. Å kjøpe brukt er som regel billigere enn å kjøpe nytt, så du får derfor mye for pengene dine. Kanskje du også kan selge noen av dine egne plagg som du ikke bruker lenger?

Økologisk bomull

Nå om dagen er det mange som velger økologisk bomull når det kommer til basisplagg som singleter og undertøy. Økologisk bomull er ikke bare bra for miljøet, det føles også fantastisk mot huden – og det er et materiale selv de med sensitiv hud tåler å bruke i hverdagen. I tillegg er økologisk bomull ganske rimelig, selv om det er litt dyrere enn vanlig bomull – er dette faktisk marginalt. Hvis du ikke har prøvd økologisk bomull enda, burde du prøve slik plagg neste gang du skal på shopping.