Mote fra 1970-2020

Mote fra 1970-2020

I løpet av 50 år har moten endret seg mange ganger. Man har ikke bare vår -og høstkolleksjoner, men også årlige trender og trender i tiårene. Fra 1970-tallet til i dag har mye endret seg, men mange ting går i sirkler. Moten kommer tilbake, bare på en litt annerledes måte.

1970-årene

Dette tiåret var preget av slengbukser med høye liv, topper med fjær og fargesprakende skjorter med store krager. Da spilte alle SELSKAPSSPILL & BRETTSPIL, akkurat som nå. Hår fylt med brylkrem og store wayfarer solbriller i fjeset, var også in.

1980-årene

På 80-tallet skulle de fontene være store og plaggene likeså. Bik Bok, Poco Loco, Adidas og konfirmasjonsdresser på voksne mannfolk. Brede skulderputer både for kvinner og menn, syntetiske farger og spandex. Grilldressen får sitt gjennombrudd, samtidig som vest med paljett er populært.

1990-årene

90-tallet var tiåret alle gikk sine egne veier. Noen friket helt ut med rutete flanell og korte singletter. Dr. Martens hadde gode år, mens damene fikk inspirasjon fra luksusprostituerte på film. Korte skjørt og fluffy boa var svært populært på fest.

2000-årene

2000-tallet var man mest redd for Millenium og X-files, og moten endret seg igjen. Vi så starten på internetteventyret, og påvirkning fra forskjellige påvirkere fra Statene, slik som Paris Hilton og Kim Kardashian. Popidolene Britney og Jessica satt mange trender i dette tiåret.

2010-årene

Det siste tiåret har vi begynt å se folk leke med korte leggbukser, høye liv for gjenbruk og redesign. Dette har gjort at mange trender har kommet tilbake.